Zaterdag 30 juni. In de week waarin Fortuna-supporter Glenn van Haen een laatste eer werd bewezen en Fortuna in het bezit kwam van een heuse damesafdeling kwam de actie ‘Aan ‘M’ tot een einde. Vanaf 11.00 uur konden de shirts worden afgehaald, met uitzondering van de kindermaten. Voor velen misschien een speciaal moment om eindelijk een shirt te kunnen dragen met je eigen naam erop…


Het gaat richting de klok van 11 als ik de auto parkeer aan de voorzijde van de Trendwork Arena. De eerste ben ik alleszins niet, maar ben toch aardig op tijd. De deur van het supportershome staat al open en door de ramen zie ik aan de binnenkant al diverse dozen staan welke afkomstig zijn van Masita, de leverancier van de kleding. Eenmaal binnen wordt iedereen verwend met een kopje koffie en liggen er voor de ‘early birds’ pralines klaar.


Aanschuiven in het supportershome

Nadat ik John van Bommel mijn legitimatiebewijs heb getoond zet hij een kruis achter mijn naam, zet ik een paraaf en wordt daarmee eigenaar van het officiële ‘Aan ‘M-shirt’. Nadat ik het shirt uit de verpakking heb gehaald valt meteen de gelijkenis op met het shirt dat MVV verleden jaar droeg. Ondanks dat het dus om een ‘standaard-model’ gaat vallen wel prompt de namen aan de voorzijde op. Deze namen zijn, net als sponsornaam Fitland, in het shirt gedrukt en duidelijk leesbaar. En natuurlijk, het eerste wat iedereen doet is het zoeken van zijn eigen naam.


Al bij al is het een net shirt

In tegenstelling tot het voorbeeld dat staat afgebeeld op de website www.aanm.nl is het Fortuna-logo niet verwerkt in de voorzijde van het shirt en daar ben ik persoonlijk wel zo blij mee. Aan de achterzijde staan wel diverse logo’s van Fortuna afgebeeld en van haar voorlopers, Sittardia en Fortuna ’54. Het is niet anders.


Deze tierlantijntjes zijn voor mij niet strikt noodzakelijk

Bovenal gaat het natuurlijk om de voorzijde. Als de naam is gevonden kan de terugreis worden aangevat. Morgen eerste training en benieuwd hoeveel nieuwe shirts daar zijn te bewonderen!

COYS!

Michel Hennen