De A-jeugd van Fortuna heeft het degradatieduel tegen Sparta Rotterdam niet in winst kunnen omzetten en blijft dus op een degradatieplek hangen in de stand.
Fortuna begon overigens goed aan het duel en drukte Sparta in de verdediging. Na een minuutje of twintig nam Fortuna dan ook een verdiende voorsprong toen centrale verdediger Joep op den Kamp een corner binnenkopte.
De vreugde was echter van korte duur, want twee minuten later was het alweer gelijk. Een verre uittrap van de Sparta keeper zorgt voor paniek in onze verdediging, waarvan Bouaouzan met een bekeken lobje profiteert: 1-1.
Dat bleek ook de ruststand. Na rust ontstond een evenwichtig duel, waarbij het er af en toe fel aan toe ging. Gescoord werd er echter niet meer ondanks dat Sparta vlak voor tijd nog twee mooie kansen kreeg. En dus eindigde het duel op 1-1.
Een terechte uitslag, maar daar schiet Fortuna niet zo gek veel mee op. Bij winst zou Fortuna over Sparta zijn gesprongen in de stand. Nu blijft de achterstand op Sparta (en ook NEC) twee punten. Nog steeds niet onoverkomelijk, maar die kloof moet wel dicht!