Fortuna heeft zich donderdagavond in een ingelast oefenduel niet van haar beste kant laten zien. Fortuna won wel, maar met slechts 2-4 van v.v. Eijsden, een eersteklasser die momenteel voorlaatste in de competitie staat.

Fortuna speelde met een aangepaste opstelling aangezien er nogal wat afwezigen waren. Zo bestond het centrale verdedigingsduo uit Mischa Rook en Marcel Akerboom en mocht Laszlo Meszaros starten op het middenveld. Dennis Gerritsen maakte na blessureleed zijn rentree aan de linkerzijde van het middenveld. In de aanval stonden net als in Arnhem Ronald Hamming en Regillio Simons. Ook mocht Rein Baart weer eens wat speelminuten maken als vervanger van Ruud Hesp.

Bij de aftrap bleek meteen dat het aantal handschoenen was verdubbeld. Naast het normale paar van Stijn Haeldermans vond ook Gerritsen dat het te koud was. In de openingsfase kreeg Fortuna al gelijk twee goede kansen. Een schot van Hamming ging voorlangs en na een mooie aanval miste Simons de kans op zijn eerste treffer voor Fortuna na zijn rentree. Aan de andere kant van het veld toonde Eijsden soms aan redelijk te kunnen voetballen. Dat werd meteen in een doelpunt vertaald nadat er niet goed werd ingegrepen in de Fortuna-verdediging. Na de 1-0 had Eijsden zelfs nog een goede kans op de 2-0, maar een goed schot ging via Rein Baart op de paal. Fortuna werd bij vlagen weggetikt en sommige spelers begonnen al gefrustreerd te raken. Regillio Simons werd het even teveel toen hij geen vrije trap kreeg, daar waar hij er wel eentje verdiende. Hij ging verhaal halen bij de scheidsrechter en na een hevige woordenwisseling en een minuut verder ging het spel weer verder. Simons werd onderuit gehaald in het strafschopgebied en in plaats van een strafschop toe te kennen gaf de scheidsrechter een vrije trap aan Eijsden. Toen Simons even later weer geen vrije trap kreeg was het duidelijk dat hij geen vrije trap meer mee zou krijgen. Fortuna maakte wel nog gelijk in de eerste helft. Hamming miste een soortgelijke kans als tegen Vitesse, maar ook in Eijsden kreeg hij een tweede kans. Nu kon hij de bal gemakkelijk intikken.

Fortuna begon de tweede helft met Tycho Steegs op de positie van Mischa Rook. Rook schoof daarom door naar de plaats van Gerritsen, die zoals volgens afpsraak was achtergebleven in de kleedkamer. Rook was in de eerste helft vooral opgevallen door zijn talrijke passes achteruit. Hij toonde vrijwel geen initiatief, dit vaak tot ergernis van trainer Hans de Koning.

In de tweede helft speelde Fortuna gelukkig iets beter, wat in de 56e minuut leidde tot de 1-2. Marco Heering maakte een mooie actie aan de rechterzijde en zette voor op Hamming. Hamming bekeek de situatie goed en zag dat hij voldoende tijd had om de bal zuiver in de rechterhoek te schieten. Even later verdubbelde Simons de voorsprong. Zijn eerste treffer sinds zijn rentree was niet de mooiste, maar toonde wel zijn kwaliteiten als goaltjesdief. Dertig minuten en twee wissels later (El Kadhri voor
Hamming en Cliff Hamers voor Heering) stond Simons weer op de goede plek na een mooie aanval om de 1-4 te scoren. Haeldermans zette de aanval op en bediende Emeran, waarna de Fransman de bal zuiver voorzette op Simons, die de bal slechts hoefde in te tikken. Het slotakkoord in de wedstrijd was echter voor Eijsden. Eijsden scoorde via een schitterend schot in de kruising voor de 2-4 eindstand.

Al met al was het een teleurstellende wedstrijd die niet veel hoop biedt voor de wedstrijd tegen Heerenveen, een ploeg waartegen we normaal gesproken toch al worden afgeschoten.