Franco Zennaro speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Fortuna Sittard. Na afloop van het seizoen keerde hij terug naar Standard Luik. Les Rouches schreven hem weliswaar in voor de Champions League, maar slechts op de B-lijst (spelers 21-30), waarmee meteen duidelijk werd wat de plannen van Standard waren met de middenvelder.

Zennaro mocht dus uitkijken naar een nieuwe werkgever. Hij trainde op proef mee bij tweedeklasser Sint Truiden, maar dat liep op niets uit. Vlak voor het sluiten van de transfermarkt, was er vage interesse van AC Vicenza uit de Italiaanse Serie B (Vicenza had net van de Italiaanse bond te horen gekregen dat de club toch in de Serie B mocht uitkomen in plaats van de Lega pro en had een week de tijd om een competitieve selectie te regelen…), maar ook Vicenza hapte niet toe. Gevolg: Zennaro verpietert op een Belgische bank in Luik.

Toch zit hij momenteel niet op die bank, want Standard staat toe dat Zennaro op proef mee gaat trainen bij clubs die hem wellicht in de winterstop willen overnemen. Afgelopen week verkeerde Zennaro in Toscane, waar hij op proef meetrainde bij Lega pro team (derde klasser) US Grosseto FC. Wellicht kan Grosseto een einde maken aan Zennaro’s honger naar voetbal.

Bron: Grosseto Sport