Franco Zennaro verliet afgelopen zomer Fortuna Sittard om terug te keren naar Standard Luik. In Luik belandde hij in de B-kern, met weinig uitzicht op speeltijd in het eerste elftal. Vooruitlopend op een mogelijke transfer in de winterstop, trainde hij in oktober mee bij de Italiaanse lega pro club US Grosseto FC.

Echter dat moet geen succes zijn geweest want in de winterstop is hij daar niet teruggekeerd. Zennaro sloeg zijn tenten op in Kroatië, bij het roemruchte Hajduk Split. Hij trainde daar een week mee, maar werd afgetest. Toch was deze oefenstage niet helemaal om niets, want zijn prestaties in Split bleven elders in Kroatië niet onopgemerkt: hoogste klasser NK Istra 1961 raakte geïnteresseerd.

Contractonderhandelingen volgden, die op niets uitliepen. Zennaro sprong in het vliegtuig op weg naar Mallorca. Niet om vakantie te vieren maar een test af te leggen bij het Spaanse Atlético Beleares, uitkomend in de Spaanse Segunda División B.

Ook dat liep op niets uit en hij keerde terug naar Kroatië, waar hij (op hangende pootjes?) toch een contract voor anderhalf jaar tekende bij NK Istra 1961.

Bron: NK Istra 1961