In een reactie aan L1 heeft Henk Wisman laat weten dat hij vindt dat Fortuna een korte termijn visie heeft met betrekking tot zijn op non-actief stelling. Daarnaast zei de Amsterdamse oefenmeester zichzelf geen andere functie binnen de club te zien vervullen.
Bovendien heeft de maatregel hem verrast en geeft hij aan dat er geen probleem is tussen hem en de spelersgroep. De slechte resultaten wijt hij vooral aan de sterkte van de tegenstanders.

De uitleg van Wisman is begrijpelijk. Binnen Fortuna is geen andere plaats binnen de technische staf en mocht Wisman wel open staan voor ander werk binnen de club, dan zou dit dus gecreëerd moeten worden. Over het prestatieve deel van zijn uitleg walt natuurlijk te twisten, maar feit is wel dat een herhaald gebrek aan scherpte in een spelersgroep niet alleen maar op een trainer valt af te schuiven. Directeur Erkens gaf zelfs voor de camera’s van L1 aan vooruitgang op technisch- en tactisch vlak te hebben gezien.

Wisman buigt dus niet voor de maatregel van Erkens c.s.. We verwachten dan ook dit verder een zaak voor advocaten en zaakwaarnemers zal worden, aangezien Wisman nog een contract voor anderhalf jaar heeft.