Als we Duitse bronnen mogen geloven, heeft Fortuna Sittard de 26-jarige Duitser Felix Dornebusch vastgelegd.

Dornebusch is een keeper die afgelopen seizoen onder contract stond bij Eintracht Braunschweig, dat degradeerde uit de tweede Bundesliga. Hij was daar reservekeeper en kwam tot acht competitieduels. Zijn aflopende contract werd in Braunschweig niet verlengd.

Dornebusch speelde eerder voor VfL Bochum en FC Nürnberg, maar altijd als reservekeeper. Hij speelde in de jeugdopleiding van SG Wattenscheid’09, FC Schalke’04 en VfL Bochum. Hij werd ook ooit opgeroepen voor Duitsland O19, maar droeg het shirt van die Mannschaft nooit.

Fortuna is na het vertrek van Piet Velthuizen en het eerdere vertrek van Alexei Koselev op zoek naar een reservekeeper achter eerste keeper Yanick van Osch. Joshua Wehking wordt blijkbaar (nog) niet goed genoeg geacht voor die rol en dus zal Dornebusch die vacature wellicht gaan vervullen. Hij zou gisteren getekend hebben in Sittard.

Eerder ging de naam van Ethan Horvath rond in het geruchtencircuit, maar de Amerikaan zonder EU-paspoort zou wel een dure oplossing zijn geweest voor de rol van tweede keeper.

Bron: Riviersport