Rémy Vita maakte aan de start van het seizoen de overstap van FC Bayern München naar Fortuna Sittard. Hij tekende een contract tot de zomer van 2026 in Sittard.

De 21-jarige vleugelverdediger maakte onlangs in Heerenveen zijn debuut in de eredivisie voor Fortuna Sittard.

Dat is Nicolas Dupuis, de Franse bondscoach van Madagaskar niet ontgaan, want hij heeft Vita opgeroepen voor twee oefeninterlands, die de Barea (de bijnaam van Madagaskar) later deze maand zullen spelen.

Madagaskar neemt deel aan een toernooi in Marokko, waar het op 24 september zal spelen tegen les Diables Rouges van Congo Brazzaville en drie dagen later tegen les Écureuils (de eekhoorns) van Bénin. Vita zou zijn debuut kunnen maken voor Madagaskar in een van deze duels.

Madagaskar speelt deze oefenduels ter voorbereiding op het kwalificatietoernooi voor de Afrikacup 2023 in Ivoorkust. Na een nederlaag tegen Ghana en een gelijkspel tegen Angola, moet Madagaskar tweemaal winnen van Centraal-Afrika om überhaupt nog een kans op kwalificatie te maken in deze zware kwalificatie-poule.

Madagaskar speelt de oefenduels tijdens een periode waarin de eredivisie stilligt vanwege interlandvoetbal in Europa. Vita zal dus geen competitieduels van Fortuna Sittard missen als hij ingaat op de uitnodiging van Madagaskar.

Bron: FMF