Fortuna Sittard is bezig aan zijn vijftigste seizoen. In die vijftig seizoenen is er veel gebeurd. Zoveel dat je er een dagkalender van kunt bijhouden. En dat is precies wat we hebben gedaan. Rechts op de voorpagina (homepage) van de website zie je de rubriek “This day in history”, waarin we voor elke dag van het jaar een of meerdere gebeurtenissen terughalen, die ergens in de afgelopen vijftig jaar op die dag plaatsvonden.

 


Vandaag is het 11 januari 2018. Vandaag 34 jaar geleden speelde Fortuna in het kader van het KNVB-bekertoernooi een uitduel tegen Roda JC in de achtste finales. Wim Koevermans en René Hofman zorgen voor de 1-1 ruststand. Na rust krijgt Roda JC een penalty, nadat Chris Dekker Jan Poortvliet heeft geblokkeerd in het strafschopgebied.

Benut Martin van Geel de penalty, dan lijkt het onwaarschijnlijk dat Fortuna nog terugkomt in de wedstrijd, geeft ook trainer Frans Körver ruiterlijk toe. Dan spelen we dus geen bekerfinale en dus ook geen Europees voetbal in het seizoen 84/85. Maar Van Geel trapt de bal slap in en André van Gerven kan makkelijk keren.


André van Gerven stopt de penalty (bron: www.delpher.nl)

Roda JC is aangeslagen; Fortuna ruikt bloed en zes minuten voor tijd maakt Theo van Well de belissende treffer: 1-2. Fortuna plaatst zich op Kaalheide voor de kwartfinales van het bekertoernooi! Het vervolg is bekend.

Vanaf vandaag kun je dus elke dag even kijken op de website (rechtsboven) voor een grappig, trots, belangrijk of tragisch moment in de geschiedenis van de club. Nu ja, niet elke dag gebeurde er iets vermeldenswaardigs. Maar toch, ruim 85% van de 366 dagen van het jaar zijn gevuld!