Op 9 januari gaat voor Lisandro Semedo en Kaapverdië CAN 2021 van start. In Stade Omnisport Paul Biya nemen ‘De Blauwe Haaien’ het om 20.00 uur CET op tegen Ethiopië. Maar de Kaapverdische voorbereiding op de Afrika Cup verloopt niet vlekkeloos.

Aanvankelijk zou Kaapverdië op oefenstage naar Marokko vertrekken en als onderdeel daarvan een oefenduel met Marokko afwerken. Maar de Marokkaanse bond belde af omdat een x-aantal spelers positief testte op COVID-19. En dus ging een streep door het geplande oefenduel, waarna de Kaapverdiaanse voetbalbond besloot dan maar helemaal af te zien van de Marokkaanse oefenstage.

Maar naar nu blijkt kampt niet alleen Marokko met de gevolgen van COVID-19, maar ook Kaapverdië zelf. Afgelopen woensdag zijn alle selectie- en stafleden getest en liefst zeven spelers testten positief. Ook de assistent-coach Humberto Bettencourt testte positief. Daarop zijn spelers en assistent-coach in isolatie gegaan.

Het feit dat Kaapverdië in Afrika ligt en dus niet onderhevig is aan Europese wetgeving zorgt ervoor dat van AVG-regels geen sprake is en de bond probleemloos bekend mag maken om welke spelers het gaat: Josimar Dias ‘Vozinha’, Márcio Salomão Brazão Rosa, Carlos dos Santos Rodrigues ‘Ponck’, Kenny Rocha Santos, Garry Mendes Rodrigues, Kevin Jorge Ramos Sousa en Jeffry Fortes.

Het goede nieuws is dat Lisandro Semedo negatief testte en dus gewoon meetrainde vandaag. Na afloop van de voorbereiding in Praia reizen ‘De Blauwe Haaien’ naar de Kameroenese hoofdstad Yaoundé waar het al haar groepsduels afwerkt.

Bron: Federação Cabo-Verdiana de Futebol