Terwijl de selectie van Fortuna Sittard geniet van vrije dagen, is aanvaller Lisandro Semedo drukdoende zich voor te bereiden op de CAN 2021, de Afrika Cup die in januari in Kameroen wordt gespeeld.

Nadat de selectie van Kaapverdië op 27 januari grotendeels bijeenkwam in Praia voor de eerste training, stond deze week een vertrek naar Marokko op de agenda. Daar zouden ‘De Blauwe Haaien’ een trainingskamp opslaan en een vriendschappelijk duel achter gesloten deuren spelen tegen Marokko.

Maar vanwege het feit dat enkele spelers van Marokko positief hebben getest op COVID-19, heeft de Marokkaanse voetbalfederatie laten weten af te zien van het vriendschappelijke duel. Omdat de Federação Caboverdiana de Futebol (de Kaapverdiaanse KNVB) geen enkel risico wilt nemen te worden uitgesloten van deelname aan CAN 2021, hebben ze het complete trainingskamp in Marokko maar geschrapt.

Hierdoor bereiden Semedo en zijn teamgenoten zich verder voor in Praia en reizen van daaruit naar Yaoundé. Kaapverdië neemt het in de poulefase van de CAN 2021 op tegen Ethiopië, Burkina Faso en gastheer Kameroen.

Bron: Expresso das Ilhas