Vorige maand werd duidelijk dat FC Groningen achter Fortunees Mark Diemers aanzit. Diemers heeft een contract in Sittard-Geleen tot de zomer van 2021 en kan dus niet gratis de deur achter zich sluiten in Sittard.

FC Groningen deed een eerste bod, dat circa een half miljoen lager was dan wat Fortuna in gedachte heeft. In de afgelopen weken hebben zich ook andere Nederlandse clubs gemeld (Vitesse en Feyenoord) en een Chinese club (Tianjin Tianhai FC). Die laatste optie is ondertussen al weggevallen, omdat Tianjin Tianhai FC financiële problemen heeft. Bovendien lijkt het onwaarschijnlijk dat Diemers voor een Chinees avontuur gekozen zou hebben.

FC Groningen heeft zich ondertussen opnieuw gemeld bij technisch manager Sjors Ultee. De Noordelingen zouden een verbeterd bod hebben uitgebracht, aldus VI, in de vorm van extra bonussen (bovenop het eerste bod), mocht Diemers met FC Groningen bepaalde doelstellingen behalen (bijvoorbeeld plaatsing voor Europees voetbal). Dat verhaal doet overigens al een tijdje de ronde.

Bij dit soort constructies komt het risico (het niet-behalen van de doelstellingen en dus geen bonussen) te liggen bij Fortuna Sittard. Niet echt aantrekkelijk.

Voor Fortuna is het te hopen dat Vitesse en Feyenoord (mochten zij inderdaad interesse hebben) zich concreet gaan melden bij Ultee, zodat er concurrentie komt. Voorlopig is er geen haast met deze mogelijke transfer.

Bron: VI