Sinds trainer Sjors Ultee met Dagblad de Limburger sprak over een mogelijke transfer van Mark Diemers lijkt er schot in de zaak te komen. Ultee gaf tegenover het dagblad aan dat FC Groningen weliswaar een bod heeft uitgebracht (naar verluid zo’n € 500.000), maar dat dit bod in de verste verte niet uitkomt bij het bedrag dat Fortuna in haar hoofd heeft. Fortuna denkt eerder aan het dubbele van het Groningse bod.

Ondertussen is ook duidelijk dat FC Groningen concurrentie krijgt uit het Verre Oosten. Volgens voetbalmedium ‘Veronica Inside’ heeft het Chinese Tianjin Tianhai FC zich in het Fortuna Stadion gemeld en een bod van € 1.000.000 neergelegd. Dat is prima nieuws voor Fortuna, aangezien het contract van Diemers na het komende seizoen afloopt en wil de club nog iets overhouden aan de Friese spelmaker, dan is nu het moment om zaken te doen.

Ondanks dat het Chinese bod vele malen hoger ligt dan het bedrag dat FC Groningen in eerste instantie heeft geboden, geven de Noorderlingen zich niet zomaar gewonnen. Volgens datzelfde ‘Veronica Inside’ heeft de club een bod in Sittard-Geleen neergelegd waardoor de transfersom uiteindelijk kan oplopen tot € 900.000.

Tenslotte heeft ook Mark Diemers zelf nog een stem in de transfer. Hij prefereert een overstap naar een Nederlandse club (naast FC Groningen is ook Vitesse geïnteresseerd) aangezien hij recent vader is geworden en een overstap naar een ver land niet zo ziet zitten. Hij heeft zijn hoop dan ook gevestigd op FC Groningen.


Diemers wees een Roemeens bod in de zomer af

Dat Diemers niet zomaar akkoord gaat met eender welke transfer bleek wel in de zomer van 2019 toen het Roemeense CFR Cluj Diemers wilde overnemen, maar de middenvelder de Roemenen de deur wees.

Bron: Veronica Inside (1) / Veronica Inside (2)