Het Limburgs Dagblad denkt dat een transfer van Joos van Barneveld naar NAC dichterbij is dan dat iedereen in Sittard denkt.
Tot dusverre gaan wij ervan uit dat Van Barneveld Fortuna Sittard verruilt voor NAC op het moment dat Fortuna Sittard failliet gaat. Gaat Fortuna niet failliet, dan blijft Van Barneveld voorlopig in Sittard, tenzij een ploeg (en dat kan NAC zijn, maar ook elke andere ploeg) de door Fortuna gewenste transfersom op tafel legt.
We gaan er vanuit dat de gewenste transfersom is vastgelegd in het vernieuwde contract dat Van Barneveld vorige maand tekende. En die transfersom is niet gering. Kan ook niet, want Van Barneveld maakt deel uit van het Fortuna Talentenfonds.
Het LD heeft nu uit welingelichte bronnen vernomen dat de club toch bezig is met de verkoop van Van Barneveld, ondanks dat NAC veel te weinig geld wil betalen. Mommers heeft ons meerdere malen verzekerd dat hij Van Barneveld niet voor een habbekrats zal laten gaan. Het LD denkt daar dus anders over.
Nu zijn er dus twee mogelijkheden. Mommers heeft een lulverhaal opgehangen, of de welingelichte bronnen van het LD zijn een stuk minder welingelicht dan het LD denkt. De toekomst zal wel uitwijzen wie gelijk heeft.

Bron: Limburgs Dagblad