Voetbal International meldt vandaag dat NAC een akkoord heeft bereikt met Joos van Barneveld. De club en de speler zouden rond zijn.
NAC en Fortuna Sittard zijn nog niet rond. Mocht Fortuna de komende weken het loodje leggen, dan gaat Van Barneveld transfervrij naar Breda, gaat Fortuna niet failliet dan moet NAC met Fortuna gaan onderhandelen over een afkoopsom en die zal niet mis zijn. Gegeven het feit dat NAC ook zwaar in de schulden zit is het onwaarschijnlijk dat NAC die afkoopsom kan betalen. Dus Van Barneveld vertrekt slechts naar NAC als Fortuna failliet gaat, in alle andere gevallen blijft hij in Sittard.
Van Fortuna Sittard vernamen we dat er absoluut geen sprake van is dat Van Barneveld is verkocht. Joos van Barneveld is dus zeer waarschijnlijk gaan spreken met NAC omdat hij een “vangnet” wilde hebben, mocht het slecht aflopen met Fortuna.
Nou ja, het geeft maar aan hoe de vlag erbij hangt in Sittard. Fred van Barneveld (toch één van de beleidsbepalers van Fortuna Sittard) adviseert zijn zoon om zich voor de zekerheid te oriënteren op een andere club.

Bron: VI Planet / Fortuna Sittard