Morgen spelen we in Venlo tegen VVV. Daar hebben we al lang niet meer gewonnen. In competitieverband niet meer sinds het seizoen 94/95. Tel je de beker mee, niet meer sinds het seizoen 97/98. Is dat een record? We zochten het uit.


Het antwoord is ‘nee’. In onderstaande tabel zie je het laatste seizoen waarin we een uitduel wonnen bij alle profclubs in Nederland. In ere- of eerste divisie wonnen we nooit van PSV, daarna volgen FC Groningen en FC Twente waar we al 31 jaar op een uitoverwinning wachten (bij FC Groningen een maand langer dan FC Twente) en ook een overwinning bij SC Heerenveen is langer geleden dan een overwinning in Venlo.

Tellen we het bekertoernooi mee, dan vallen PSV en FC Twente vanwege heroïsche prestaties in het seizoen 98/99 af. Kortom, we wachten het langst op een overwinning  op vreemde bodem (in alle competities) bij FC Groningen.

FC Groningen heeft die positie pas sinds twee maanden in handen. Fortuna’s overwinning in Breda was de eerste sinds het seizoen 84/85 in Breda. Dus wie weet, wellicht is dit het seizoen waarin we afrekenen met slechte reeksen!

Riccardo Welters