Nu de transfermarkt is geopend tot en met 31 januari oriënteert Fortuna zich op versterkingen voor de tweede competitiehelft. Directeur Voetbal Sjoerd Ars geeft aan dat de club zich op twee en als het even kan drie posities wil versterken (gesteld dat geen basisspeler vertrekt). Een links- en rechtsback zijn urgent; een versterking in de aanval wenselijk, aldus Sjoerd Ars op navraag van Dagblad De Limburger.

De versterking aan de linkerflank is een direct gevolg van het vertrek van Mica Pinto naar Sparta Rotterdam. Fortuna heeft nu met George Cox slechts een volwaardige linksback in de selectie en heeft dus een probleem als Cox geblesseerd / uitgesloten is. Dat risico wil de club niet nemen.

De versterking aan de rechterflank is een gevolg van de defensieve problemen die Fortuna aan die zijde al heeft sinds de promotie. Vorig jaar konden zowel Clint Essers als Alessandro Ciranni op de rechtsbackpositie niet overtuigen. Ciranni vertrok naar Excelsior Moeskroen en Fortuna haalde Felix Passlack, maar Passlack ging spelen op het middenveld, waardoor Clint Essers opnieuw eerste keus werd als rechtsachter. En ook dit jaar heeft Essers moeite zich staande te houden in de eredivisie. Fortuna zoekt dus naar een concurrent op die positie.

De invulling van de verdedigende posities heeft prioriteit, maar Fortuna hoopt ook nog steeds op een aanvallende  versterking. Met Vitalie Damașcan, Rasmus Karjalainen en Bassala Sambou heeft Fortuna drie aanvallers, maar een echte buitenspeler (type: Lazaros Lamprou) zit niet in de selectie. Ook daar speuren Ogan Tarhan en Sjoerd Ars naar.

De komende vier weken moet blijken of Fortuna er in slaagt spelers aan te trekken voor deze drie posities, die sportief iets toevoegen, zonder Fortuna’s financiële positie te ondermijnen.

Bron: Dagblad De Limburger