Twee weken geleden raakte bekend dat Fortuna Sittard haar oog heeft laten vallen op de 21-jarige Britse buitenspeler Chris Willock. De flankaanvaller staat onder contract bij SL Benfica, maar de Portugezen hebben Willock dit seizoen verhuurd aan West Bromwich Albion FC. Maar zijn debuut heeft Willock nog niet gemaakt in de West Midlands waardoor hij zich noodgedwongen richt op wedstrijden in het O23-team.

Desgevraagd bevestigd Technisch Manager Sjoerd Ars dat Fortuna wel degelijk heeft geïnformeerd naar Willock en hem wilt huren, maar vanwege het gebrek aan uitgaande transfers is zijn komst niet waarschijnlijk.

Toch lijkt er iets te bewegen rondom Willock. Dit weekend spelen ‘The Baggies’ in het kader van de FA Cup tegen West Ham United FC en de vraag is of trainer Slaven Bilić gebruik gaat maken van Willock. Willock heeft duidelijk genoeg heeft van zijn situatie en zoekt naar speeltijd, hetgeen er voor hem niet inzit bij ‘West Brom’.

‘Een vertrek is niet alleen een zaak van de speler’, zo stelt Bilić. ‘Clubbelang staat voorop en we handelen in het belang van de club’, aldus Bilić. Desondanks behoort een vertrek van Willock tot de mogelijkheden. Wat heeft een club aan een ontevreden speler die is gehaald om promotie te realiseren maar niet verder komt dan West Bromwich Albion FC O23?

Reden te meer om de situatie van Willock in de gaten te houden.

Bron: BirminghamLive