Het Italiaanse UC Sampdoria houdt de verrichtingen van Fortuna Sittard-middenvelder Tesfaldet Tekie in de gaten. De afgelopen tijd hebben de ‘Blucerchiati’ te kampen met een volle ziekenboeg waardoor voormalig SC Heerenveen-speler Morten Thorsby zijn kans heeft gekregen en ook gegrepen. De goede ervaringen die Sampdoria heeft opgedaan met de Nederlandse markt zorgt ervoor dat ze hun blik wederom op de Eredivisie richten.

Maar Sampdoria is niet de enige club die Tekie in de gaten houdt. Ook een niet nader genoemde Italiaanse en een Turkse club waren van plan tijdens het oefenduel met İstanbul Başakşehir FK de verrichtingen van Tekie te bekijken. Vanwege een verlopen paspoort moest Tekie echter via thuisland Zweden naar Turkije reizen waardoor hij volgens de technische staf niet fit genoeg was om te starten tijdens het oefenduel. Met andere woorden: het bekijken van Tekie ging niet door.

Omdat het contract van Tekie na het huidige seizoen nog één seizoen doorloopt (met een optie op een derde seizoen) is een transfer in de huidige transferperiode niet aan de orde, en dus richt ‘Samp’ zich op de zomer. De tijd zal leren in hoeverre Tesfaldet Tekie een serieuze optie is voor andere clubs.

De 22-jarige Tekie doorloopt de jeugdopleiding van het Zweedse IFK Norrköping. In de winterstop van het seizoen 17/18 stapt hij over naar KAA Gent, maar doorbreken kan hij nooit in Gent; ook niet na een huurperiode bij Östersunds FK. En dus mag hij vertrekken uit de Ghalamco Arena. beide partijen verscheuren het contract, waardoor Tekie zijn handen vrij heeft in tijdens de beginfase van het huidige seizoen een contract in Sittard-Geleen te tekenen.

Bron: Sampdorianews.net