In september vorig jaar meldde Fortuna Sittard dat grootaandeelhouder Principion, dat destijds 20% van de aandelen van Fortuna Sittard in handen had, zijn belang in de club ging uitbreiden tot 65%. Principion zou de benodigde 45% aandelen overnemen van voorzitter Işitan Gün en dus een meerderheidsbelang verwerven.

Voor die aandelenoverdracht hadden Fortuna Sittard en Principion wel toestemming nodig van de KNVB en dus liep er een verzoek bij de bond. Vooruitlopend op goedkeuring, presenteerden Principion en Fortuna Sittard hun plannen in september.

Lange tijd bleef het stil. In een interview met Dagblad De Limburger laat algemeen directeur Ivo Pfennings nu optekenen dat Fortuna Sittard (op verzoek van Principion) het verzoek bij de KNVB heeft teruggetrokken. Pfennings laat zich niet uit over de motieven van Principion.

Met andere woorden Principion zal voorlopig geen meerderheidsbelang verwerven in Fortuna Sittard. Principion blijft wel aan boord als grootaandeelhouder met een belang van 20%. Işitan Gün houdt dus een belang van 65% en blijft dus in het bezit van een meerderheidsbelang.

Kortom, de situatie blijft zoals die was.

Wat betekent dit voor de plannen die Principion in september vorig jaar ontvouwde? Het heeft er alle schijn van dat die in de koelkast komen te liggen.

Vooruitlopend op de aandelenoverdracht, investeerde Principion ook alvast in de selectie van Fortuna Sittard. Fortuna haalde spelers, die het zonder financiële steun van Principion wellicht niet had kunnen aantrekken.

Principion stelt zich ook dit seizoen garant voor daaruit voortvloeiende salarisverplichtingen in het huidige seizoen, waardoor het niet doorgaan van de aandelenoverdracht Fortuna niet onmiddellijk in financiële problemen brengt.

Bron: Dagblad De Limburger