Het seizoen 94/95 is een seizoen dat de oudere Fortuna-supporters zich nog goed kunnen herinneren. Een elftal, dat voor een groot deel bestaat uit zelfopgeleide spelers, verrast vriend en vijand en grijpt de titel in de Eerste Divisie. Promotie is een feit! Ook Bart Meulenberg viert het kampioenschap, maar promoveert uiteindelijk niet mee naar de Eredivisie. Hij trekt de grens over en tekent een contract bij het Duitse Alemannia Aachen.

Na enkele seizoenen in Aken en bij KAS Eupen te hebben gevoetbald slaat het noodlot toe en krijgt Bart te maken met enkele vervelende blessures. Hij zet een stapje terug en gaat spelen bij SV Meerssen. Maar Bart pakt de draad weer snel op en speelt zich in de kijker van Fortuna.

Op de achtergrond is zijn Fortuna-vuur altijd blijven branden en Fortuna is op zoek naar een linksback, nadat David Klimek en Luc Janssen geblesseerd zijn geraakt. Bart is erg gecharmeerd van Fortuna’s interesse en is verguld op zijn leeftijd nog te kunnen overstappen naar het profvoetbal. Ook al is zijn vergoeding minimaal: ‘Fortuna blijft Fortuna’ voor Bart.


Bart Meulenberg stamt uit de tijd dat bij Fortuna logo’s niet standaard op shirts werden gedrukt

In diezelfde week speelt Bart mee in een oefenduel tegen FC Vinkenslag en is zijn rentree een feit. In het begin van zijn tweede periode bij Fortuna speelt Bart alle wedstrijden, maar naarmate de tijd vordert en David Klimek weer hersteld is van blessureleed nemen zijn speelminuten af. Na anderhalf seizoen zit zijn tweede periode bij Fortuna er dan ook op en verlaat Bart Fortuna weer. SK Moelingen is zijn volgende bestemming.

Na het afsluiten van zijn voetbalcarrière richt Bart zich op een carrière als trainer. Via SVME en RKVVL / Polaris komt hij in Genhout terecht waar GSV ’28 zijn thuis wordt. Dit seizoen staat Bart al voor het achtste opeenvolgende seizoen als hoofdtrainer aan het roer bij de Rood-Witten.


Één keer speelt Fortuna bij GSV ’28 en verlaat het kerkdorp na een hattrick van Gino Taihuttu

Dat hij gewaardeerd wordt als trainer is duidelijk en dat hij zich nog altijd verbonden voelt met Fortuna eveneens.

Zo gaf Bart afgelopen seizoen tijdens een aflevering van ‘De Voetbaltafel’ nog zijn visie op het spel van Fortuna.

Maar Bart heeft recent ontzettend slecht nieuws ontvangen. Bij hem is galwegkanker vastgesteld en heeft te horen gekregen dat hij is uitbehandeld. Zijn laatste strohalm is een behandeling ondergaan in het buitenland, maar een dergelijke behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar en enorm duur.

Omdat hij zijn hoofd al vol heeft zitten met zorgen is zijn vriendengroep ‘Oonder os’ een crowdfunding gestart. De aftrap hiervan vindt plaats op vrijdag 29 september in de vorm van een wandeltocht.


Steun Bart Meulenberg!

Wil je de crowdfunding voor Bart steunen, loop dan mee. Binnenkort zal er een link beschikbaar komen waar je een financiële bijdrage kunt leveren.

We wensen Bart en zijn gezin, maar ook familie en vrienden heel veel sterkte toe in een ontzettend zware periode die eraan zit te komen.

Bron: GSV ’28