Fortuna Sittard blijkt geïnteresseerd te zijn in Bart Meulenberg. En dat is een oude bekende. Bart doorliep namelijk de Sittardse jeugdopleiding en speelde één seizoen voor de hoofdmacht van Fortuna. Dat is natuurlijk vrij weinig, maar het was wel het kampioensjaar 94/95.
Een basisplek kon hij onder Verbeek niet afdwingen en dus zocht hij zijn heil elders. Hij ging naar Alemannia Aachen, speelde daar een aantal seizoenen, maar raakte zijn basisplek kwijt vanwege enkele zware blessures. Ondertussen is hij hersteld en speelt hij een sterk seizoen bij hoofdklasser SV Meerssen.
Fortuna ziet in hem een versterking van de linkerverdedigingszone. Door de langdurige blessures van Klimek en Luc Janssen en het vertrek van Sancak Kaplan aan het begin van het seizoen heeft Fortuna geen natuurlijke linksback meer. Thomas Janssen en vooral Tycho Steegs hebben voor de winterstop op de linksback positie gespeeld, maar ideaal is anders.
Wat opvalt aan deze transferontwikkelingen is dat Fortuna half december moord en brand schreeuwde dat de club opnieuw in zwaar weer zou belanden als Horn Fortunato niet zou sluiten. Eind december werd dat afgezwakt: er zou geen geld voor versterkingen zijn als Horn Fortunato niet zou sluiten. En nu begin januari heeft Horn Fortunato nog steeds niet gesloten, maar is Fortuna bezig met een transfer. Dat klinkt allemaal heel geloofwaardig…

Bron: Dagblad De Limburger