Fortuna verslaat VV Spaubeek met 8-0. Zoals gebruikelijk konden de amateurs Fortuna een helft bijbenen. Daarna gaf de conditie de doorslag en kwamen er alsnog zware cijfers op het bord.


21 Mei 2004

Spaubeek in het slotkwartier op de slachtbank

VV Spaubeek 0 Fortuna Sittard 8
Doelpuntenmakers: 23. Taihuttu 0-1; 42. Taihuttu 0-2; 50. Taihuttu 0-3; 55. Meulenberg 0-4; 75. Kazlauskas 0-5; 80. Kazlauskas 0-6; 84. Cagnazzo (pen) 0-7; 88. Cagnazzo 0-8
Opstelling: Bertjens (46. Dreezen), Geerinckx (46. Geraerts), Akerboom, Kazlauskas, Steegs (50. Bergmans), Tychon (46. Aitjdag), Joosten, Meszaros, Meulenberg, Cagnazzo, Taihuttu.
Toeschouwers: 150
Scheidsrechter: Poll
Geel (Fortuna): –
Rood (Fortuna): –

Het is vrijdagmiddag, 18.30uur en het bioritme zegt dat het tijd is voor een avondje Fortuna. Vandaag geen competitiewedstrijd, maar een oefenwedstrijd tegen VV Spaubeek. Prima, we kunnen dus mooi in de Westelijke Mijnstreek blijven.

Na een ritje van een minuutje of twintig bereiken we Spaubeek. We parkeren de auto en zien de gebroeders Janssen lang rijden. Blijkbaar weten zij het sportcomplex niet te vinden. Even later komen ze opnieuw langs. Luc en Thomas Janssen rijden duidelijk in rondjes rond het sportcomplex, bordjes met daarop ‘sportcomplex’ negerend. Nou ja, moeten ze zelf weten, maar zo komen ze er nooit!

Aangekomen op het sportcomplex (zonder naam overigens!?!?) zien we:

A: dat Laszlo Meszaros nog steeds beschikt over die fantastische verlaagde Suzuki (hoe kan hij eigenlijk nog steeds een Hongaars kenteken hebben??);

B: dat de publieke belangstelling maar matig is. Met een man of 150 hebben we de koppen wel geteld. Leeft Fortuna niet in Spaubeek, of zijn de Sittardse resultaten (of juist het gebrek daaraan) debet aan de Spaubeekse desinteresse?

Op het veld is de warming-up bezig. In absentie van Joos van Barneveld, Prince Rajcomar (interland verplichtingen), Samir el Gaaouiri en Mauro Simone (die ons weet te melden dat volgend seizoen zijn seizoen wordt) kiest Koning voor Dario Cagnazzo in de spits en Bart Meulenberg als linkshalf. Voor de rest weinig verrassende keuzes.

Door naar de tegenstander. VV Spaubeek speelde een aardig seizoen in de vierde klasse, maar het leverde geen promotie op. De titel ging uiteindelijk naar Heidebloem en ook de nacompetitie bracht geen promotie.

Moeten we nog iemand kennen uit de Spaubeekse selectie? Jazeker, Roger Juffing balt hier! Onze oud keeper die het veld moest ruimen toen Jacques Opgenoord het nodig vond de club nog verder in de schulden te steken door Ruud Hesp aan te trekken. Juffing is na een avontuur bij Patro Maasmechelen nu aanbeland in Spaubeek, waar hij vandaag niet keept, maar als laatste man fungeert.

Verder zien we in de Spaubeekse selectie enkele bekende gezichten. Ja ja, vandaag spelen de nodige Fortuna supporters mee.

Als de gebroeders Janssen dan eindelijk het veld hebben gevonden, kunnen we beginnen. De wedstrijd staat onder leiding van een Graham Poll look-a-like. Verder loopt er een hond te pas en te onpas over het veld. Navraag leert dat dat beestje altijd over het veld rent hier in Spaubeek. Nou, prima toch, tradities moet je nu eenmaal in ere houden.

De eerste twintig minuten van het duel kunnen we gevoegelijk vergeten. Fortuna heeft de bal maar doet daar bitter weinig mee. Spaubeek kan vrij gemakkelijk overeind blijven.

In de 23ste minuut valt dan toch de openingstreffer. Niet dat het er echt aan zat te komen maar een slippertje in de verdediging brengt Gino Taihuttu alleen voor de keeper. En die kans laat Gino zich niet ontnemen: 0-1.

Wie hoopt/denkt dat Fortuna dan zal doordrukken komt bedrogen uit. Spaubeek bijt kranig van zich af en krijgt een levensgrote kans op de 1-1. Het is zowaar een Fortuna supporter aan Spaubeekse kant die zomaar vrij kan doorlopen op Davy Bertjens. Het schot is prima, maar de paal redt Bertjens….

De wedstrijd kabbelt dan rustig verder met een lekker zonnetje in de rug. Fortuna heeft een overwicht, maar echt gevaarlijk voor de Spaubeekse goal wil het maar niet worden. Of toch? Jazeker, vlak voor rust tikt Taihuttu ook nog zijn tweede van de avond binnen: 0-2!!

En zo eindigt deze eerste helft op een 0-2 tussenstand. Verdiend dat wel, maar het houdt zeker niet over.

In de tweede helft zien we dat Davy Bertjens, Jo Geerinckx en Georges Tychon niet meer terugkeren en voor hen komen respectievelijk Sten Dreezen, Roeland Geraerts en A-jeugdspeler Saladhin Aitjdag in het veld.

Verder worden we onaangenaam verrast door een forse regenbui. Tribunes zijn nog ver te zoeken in Spaubeek; we moeten het met een boom doen. Maar ja, als het maar lang genoeg regent onder een boom, hou je het ook daar niet droog….

Hoe dan ook, na een minuutje of vijf spelen in die tweede helft tilt Taihuttu de score naar 3-0. Hij doet dat met een prachtige lob. Weer vijf minuten later schiet Meulenberg de 4-0 binnen en lijkt er alsnog een monsterscore in het verschiet te liggen.

Maar dan stokt de machine weer. In de tussentijd is A-jeugdspeler Jeroen Bergmans Tycho Steegs komen aflossen en moeten we zo’n twintig minuten wachten op een volgende treffer. En die treffer komt van de voet van Charles Kazlauskas die in zijn nieuwe spitsenpositie toch al aan het azen was op een treffer: 0-5.

Vijf minuten later wordt de gretigheid van Kazlauskas opnieuw beloond, want hij maakt ook de 0-6.

Spaubeek is conditioneel nu compleet uitgespeeld en als de geelhemden niet oppassen loopt de score alsnog uit de hand.

Gelukkig voor Spaubeek zijn de Fortunezen vooral bezig met het in stelling brengen van Geraerts en Marcel Akerboom. Beide heren scoren zelden en moeten vandaag blijkbaar op het scoreformulier. Maar het is natuurlijk niet zonder reden dat ze vrij weinig scoren. Dat is namelijk niet hun sterkste punt. En dat tonen ze in de slotfase….

Toch komen er nog twee treffers bij. Cagnazzo benut een penalty en hij tikt ook nog een bal binnen in de slotminuut. Die laatste treffer had nooit gehonoreerd mogen worden, omdat iemand van ons handspel beging.

Tja, en de manier waarop de Spaubeekse keeper (ook al geen onbekende in het W&P Stadion) zich daar nog druk om maakt is aandoenlijk, maar ook niet meer dan dat. 7 of 8-0 wat maakt het uit?

Niets, en dan houdt de scheids er maar mee op. Snel door naar de gezellige kantine van VV Spaubeek voor de naborrel.

Fortuna wint dus in Spaubeek met 0-8. Dezelfde cijfers stonden afgelopen dinsdag in Buchten ook op het bord. Drie keer raden wat het morgen in Schinnen wordt!!