Vanmiddag speelde Fortuna Sittard-middenvelder Vasilios Sourlis met Griekenland O21 een oefeninterland in Białystok tegen Polen O21. In tegenstelling tot Ivor Pandur en Kroatië O21 speelt Sourlis nergens meer voor, aangezien hij met Griekenland O21 in Groep D als derde eindigde achter het ongenaakbare Portugal O21 en runner-up IJsland O21. De eindronde in 2023 gaat aan Sourlis en zijn leeftijdsgenoten voorbij.

De nieuwe bondscoach Nikos Papadopoulos ruimt voor Sourlis een basisplaatsin tijdens het duel met de Polen. Tijdens de eerste helft zijn de bezoekers de bovenliggende partij, maar kunnen dit overwicht niet in de score tot uitdrukking brengen. Dat lukt pas na rust.

Na een kleine 50 minuten kopt Michalis Kosidis een voorzet van Georgios Tourkochoritis achter de Poolse doelman. Daarmee tekent de invaller voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Voor Sourlis zit het duel er na een uur op. Bondscoach Papadopoulos wissels dan bijna zijn hele team. Panagiotis Panagiotou wordt als enige ontzien en speelt het hele duel mee.

Bron: Elliniki Podosferiki Omospondia / Polski Związek Piłki Nożne