Arvid Smit heeft besloten het komende anderhalf jaar te gaan spelen voor De Graafschap. Het restant van het seizoen huren de Doetinchemmers hem van Stormvogels/Telstar. Het komende seizoen huren ze hem van PSV. Fortuna bijt dus in het stof (bron: Voetbalkrant).
Dat Stormvogels/Telstar heeft besloten Smit te verhuren aan De Graafschap kunnen we ons nog voorstellen. De Graafschap zal wel meer geboden hebben dan wij, dus dat is logisch. Dat PSV vervolgens heeft besloten Smit volgend seizoen aan De Graafschap uit te lenen en niet aan ons is minder voor de handliggend als Fortuna en PSV in onderhandeling zijn over een samenwerkingsverband. Smit uitlenen aan Fortuna had komend seizoen het eerste concrete resultaat van die samenwerking kunnen zijn.
Tuurlijk PSV zal Smit graag actief hebben in de eredivisie en of wij daar actief zijn komend seizoen is twijfelachtig, maar dan had PSV toch even kunnen wachten totdat definitief duidelijk is waar wij volgend seizoen spelen? En bovendien is de eredivisiestatus van De Graafschap ook nog allerminst zeker komend seizoen.
Waarschijnlijk zal er nog heel wat water door de maas stromen voordat Fortuna en PSV een samenwerkingsverband sluiten…