De onderhandelingen die Fortuna Sittard en oud-Fortunees Regillio Simons blijkbaar voerden over het invullen van de vacature ‘Hoofd jeugdopleiding’ zijn stukgelopen. Club en speler laten zich niet uit over de reden van het mislukken van de besprekingen.

Simons speelde in twee periodes voor Fortuna Sittard. In zijn eerste periode (1995-1996 tot 1998-1999) ontpopte hij zich tot een gevreesde spits, die 24 doelpunten voor Fortuna zou scoren. Vier van die treffers scoorde hij in een thuisduel tegen PSV (6-4) in 1999. Zijn tweede periode (tweede seizoenshelft 2001-2002) verliep beduidend minder succesvol en eindigde zonder doelpunten en met een disciplinaire schorsing.

Uit het interview dat wij eerder deze maand deden met Isitan Gün (Isitan Gün: één jaar onderweg (deel 2 van 2)), bleek dat Fortuna’s voorzitter grootse plannen heeft met de jeugdopleiding. Dus is het belangrijk om de juiste persoon te vinden, die leiding gaat geven aan de academy. Fortuna moet nu dus op zoek naar een andere kandidaat en heeft die blijkbaar al op het oog, want denkt het nieuwe hoofd jeugdopleiding komende week te presenteren.

Bron: 1Limburg