Perr Schuurs en Lazar Kojic werkten gisteren namens respectievelijk Nederland O19 en Servië O19 de eerste kwalificatieduels af voor het EK dat deze zomer in Finland wordt gespeeld. Nederland won met 6-1 van Noorwegen; Servië verloor met 4-0 van Roemenië.

Perr Schuurs speelde met Nederland de gehele wedstrijd (centraal in de verdediging). Hoewel de uitslag anders doet vermoeden had Nederland geen makkelijke avond. De Noren kregen zeker zoveel kansen als Nederland. Het verschil tussen beide teams zat hem in het benutten van kansen. Duitsland, de (vermoedelijk) voornaamste concurrent van oranje voor een plek op het EK, won met 3-0 van Schotland. Zaterdag speelt Nederland tegen Schotland; dinsdag het beslissende duel tegen Duitsland.

Lazar Kojic speelde met Servië ook de gehele wedstrijd (centraal op het middenveld). De Serven kwamen echter te kort tegen gastland Roemenië, dat tweemaal voor en tweemaal na rust scoorde. Zweden en Oekraïne, de andere twee ploegen in de poule, speelden 0-0 gelijk, waardoor Servië voorlopig laatste staat. Zaterdag speelt Servië tegen Oekraïne; dinsdag tegen Zweden.

Vanmiddag speelt André Vidigal het eerste van twee oefenduels met Portugal O20. Duitsland is in Coimbra de tegenstander.

Bron: Ons Oranje / UEFA