Nederland O19 heeft zijn tweede duel op het EK-kwalificatietoernooi met 2-0 verloren van Schotland O19. Coach Stekelenburg wijzigde zijn basisopstelling op zes plekken ten opzichte van het gewonnen duel tegen Noorwegen. Een van die zes spelers was Fortunees Perr Schuurs, die negentig minuten op de bank zat. Omdat Noorwegen met 5-2 won van Duitsland, hebben alle vier de ploegen nu drie punten.

Het derde en laatste duel dat Nederland aanstaande dinsdag speelt (tegen Duitsland) wordt beslissend en het lijkt wel haast zeker dat Stekelenburg zijn eerste keus aan de aftrap brengt (inclusief Schuurs). Drie dagen voor het uitduel tegen Almere City moet Schuurs dus waarschijnlijk vol aan de bak.

Servië O19 heeft ook zijn tweede EK-kwalificatieduel verloren. Na de 4-0 nederlaag in het openingsduel tegen Roemenië verloren de mannen van Fortunees Lazar Kojic met 2-1 van Oekraïne. Kojic begon op de bank en viel een kwartier voor tijd in. Toen leidde Servië nog met 1-0, maar in de laatste tien minuten ging het dus nog mis.

Het derde en laatste duel dat Servië aanstaande dinsdag speelt (tegen Zweden) is om des keizers baard (beide landen zijn uitgeschakeld). Als Kojic al aan de aftrap verschijnt, zal het duel niet op het scherpst van de snede gespeeld worden. Hij kan zich dus iets rustiger voorbereiden op het duel tegen Almere City dan Perr Schuurs.

Bron: Ons Oranje / UEFA