Perr Schuurs en Nederland O19 zijn er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor het EK. In het slotduel van het kwalificatietoernooi ging Nederland met 4-1 onderuit tegen gastland Duitsland. Perr Schuurs speelde de gehele wedstrijd. Die overwinning was voor de Duitsers overigens niet voldoende voor een EK-ticket, dat naar Noorwegen gaat, de ploeg die op de openingsdag nog met 6-1 verloor van Nederland. Perr Schuurs speelde in totaal 180 minuten competitief voetbal in de afgelopen week, zonder EK-ticket.

Lazar Kojic en Servië O19 waren al uitgeschakeld voorafgaand aan het slotduel in hun poule. Hetzelfde gold voor tegenstander Zweden. Het werd een doelpuntrijk duel, dat Servië met 3-2 won. Trainer Miloš Velebit heeft Lazar Kojic hoog zitten, want de Fortunees speelde 90 minuten mee bij Servië. In totaal speelde Kojic 205 minuten competitief voetbal in de afgelopen week. Helaas voor hem leverde dat geen EK-ticket op (maar wel een rustige zomerstop ter voorbereiding op het nieuwe seizoen bij Fortuna). Dat EK-ticket ging naar Oekraïne dat in blessuretijd won van Roemenië en daardoor het gastland uitschakelde.

Schuurs en Kojic keren nu terug bij Fortuna Sittard en zijn in principe beschikbaar voor het duel van aanstaande vrijdag in Almere. Het is aan de spelers en technische staf om te bepalen of dat competitieduel niet te veel van het goede is qua vermoeidheid.

Bron: OnsOranje / UEFA