Tijdens de voorbereiding op het seizoen 20/21 wordt bekend dat Fortuna Sittard en FC Dordrecht op allerlei gebieden gaan samenwerken. Voor de buitenwereld het meest zichtbaar is natuurlijk een uitwisseling van spelers tussen beide clubs. Niet lang na het bekendmaken van de samenwerking komt de dan 23-jarige middenvelder Jari Schuurman op proef.

Een succes wordt de stage van Schuurman niet, want de Dordtenaar raakt geblesseerd, kan niet meespelen in het oefenduel met RKSV Bekkerveld en keert onverrichter zaken terug naar de Krommendijk. En dus speelde Schuurman afgelopen seizoen ‘gewoon’ voor FC Dordrecht.

Maar de sluimerende interesse vanuit Sittard-Geleen duurt voort. En ook dit seizoen wilt Fortuna Schuurman naar de Westelijke Mijnstreek halen. Maar Schuurman houdt de boot af: ‘Ik heb het idee dat ik hier (bij FC Dordrecht, red.) nog niet klaar ben. Ik heb vorig jaar aan de bal prima gespeeld, maar ik heb tweemaal gescoord. En ik wil als ik naar Fortuna ga als iemand binnenkomen en niet als iemand die te weinig heeft laten zien bij Dordrecht.

Voldoende zelfkennis dus bij Schuurman, maar dat houdt tevens in dat de inmiddels 24-jarige speler (voorlopig) blijft waar hij zit. Toch houdt Schuurman de deur op een kier: ‘Ik praat met Fortuna, ik ben blij met de interesse en ik denk ook dat ik daar meekan. Alleen wil ik daar niet als 20e man komen‘.

Technisch Manager Sjoerd Ars en trainer Sjors Ultee houden Schuurman in de gaten, dus een overgang valt niet uit te sluiten. 31 augustus, bij het sluiten van de transfermarkt, weten we meer.

Bron: RTV Rijnmond