De afgelopen dagen werd er volop gespeculeerd over zijn komst, maar vanmiddag heeft Fortuna Sittard Bassala Sambou voorgesteld aan het publiek. De nog maar 21-jarige aanvaller tekent een contract dat hem voor drie seizoenen in Sittard-Geleen houdt. Sambou komt over van het Britse Everton FC waar hij weliswaar een nieuwe verbintenis kon tekenen, maar hij schoof het aanbod van ‘The Toffees’ terzijde en koos voor een grotere kans op speelminuten.

Met het aantrekken van Sambou lijkt Fortuna haar voorhoede op orde te hebben. Afgelopen week gaf Directeur Voetbal Sjoerd Ars aan dat de club nog twee aanvallers wilt contracteren en is daarin, met het vastleggen van Sambou en Jacky Donkor, geslaagd.

Sambou speelde de afgelopen seizoenen voor Everton FC U23 en won met zijn elftal tot tweemaal toe de Premier League 2 titel (de Premier League voor U23-teams). Als Sambou bekendmaakt niet op het aanbod dat Everton hem doet in te gaan, breekt het touwtrekken om zijn handtekening los, maar tekent uiteindelijk in Sittard-Geleen.

Bron: Fortuna Sittard