De Spaanse geruchten dat José Rodríguez dicht bij een terugkeer naar Fortuna Sittard stond, bleken—naar nu blijkt—waar te zijn. Tenminste, als we Dagblad De Limburger mogen geloven. De krant meldt dat Fortuna en Rodríguez zondag een overeenkomst hadden, maar gisteren zou Rodríguez, net als in de zomerstop, op het laatste moment hebben afgezegd.

Rodríguez zit in een lastig parket. Hij tekende afgelopen zomer een contract bij de Spaanse tweedeklasser Málaga CF, maar is daar niet speelgerechtigd. De huidige transferperiode is de eerste periode waarin Rodríguez een andere club kan zoeken.

Rodríguez gaf Málaga CF de kans tot 24 januari om hem speelgerechtigd te krijgen, anders zou hij aansturen op een vertrek. 24 Januari is voorbij en de club heeft niets opgelost, dus stuurt Rodríguez aan op een vertrek.

Spaanse bronnen melden interesse van vier clubs. Twee directe concurrenten van Málaga CF in de segunda división (CD Numancia en CF Fuenlabrada) en twee eredivisieploegen (Fortuna Sittard en FC Emmen). Fortuna valt dus af, eerstdaags zal wel duidelijk worden naar welke club Rodríguez wel gaat.

Fortuna’s interesse in Rodríguez was wel enigszins verrassend, want de verdedigende middenvelder is geen links- of rechtsback en ook geen aanvaller, de posities die Fortuna wenst te versterken.

Bron: Dagblad De Limburger / Marca