Wie kent hem nog? De speler die in blessuretijd een gele kaart ‘pakte’ (en een schorsing!) waardoor hij verschoond bleef van een wedstrijd op kunstgras of tegen ADO Den Haag zijn tegenstander pardoes tegen de grond sloeg? Juist, José Rodríguez!

De Spaanse middenvelder lijkt in de zomer op weg naar een lange verblijf in Sittard-Geleen, maar kiest uiteindelijk voor Málaga CF. Die keuze blijkt achteraf geen beste. Málaga CF heeft gigantische financiële problemen en mag de Spanjaard niet contracteren. Maar hij is niet alleen; ook de Japanse middenvelder Sjinji Okazaki denkt naar Andalusië te vertrekken, maar krijgt (net als Rodríguez) de kous op de kop.

Er rest Rodríguez niets anders dan meetrainen met ‘Los Boquerones’ en hopen dat hij meer geluk heeft in januari, als de transfermarkt zich weer opent. Dat geluk gaat hij hoogstwaarschijnlijk niet in Málaga vinden, want vooraleer de club opnieuw transfers mag doen moet het haar huidige salarislast met 5 miljoen afbouwen. En dus kijkt Rodríguez verder.

Één van de geïnteresseerde clubs is Real Oviedo. Rodríguez heeft een connectie met de technisch directeur van de Asturiërs, Francesc Arnau, maar tot een transfer komt het zeker nog niet. Want ook Real Oviedo dient eerst te verkopen vooraleer het een speler kan aantrekken. En daarmee blijft de situatie van Rodríguez ongewis. Hij had voor een langer verblijf bij Fortuna kunnen kiezen, maar koos zonder opgave van reden voor Málaga CF en stond, toen de transfermarkt sloot, met lege handen.

Bron: Dairio Sur