Oud-Fortunees José Rodríguez verkaste vorige zomer naar de Spaanse tweedeklasser Málaga FC. Helaas voor José kreeg Málaga problemen met de bond met als gevolg dat enkele spelers, waaronder Rodríguez, niet speelgerechtigd waren voor het lopende seizoen. Rodríguez bleef wel meetrainen met de selectie, maar speelde tot dusverre dus nog geen minuut in het huidige seizoen. En dat is natuurlijk verre van ideaal voor een jonge voetballer die zich in de kijker wilt spelen. Dat José in de winterstop wil verhuizen naar een ploeg waar hij wél aan spelen toekomt, is dan ook geen geheim.

Geruchten over een mogelijke terugkeer naar Fortuna doen al enige tijd de ronde. Rodríguez kende vorig jaar een wisselend seizoen in Sittard. Met doelpunten tegen FC Emmen en Willem II en zijn bij vlagen goede spel had de Spanjaard zeker een aandeel in de handhaving. Maar door domme rode kaarten tegen SC Heerenveen en ADO Den Haag bracht hij zijn ploeg onnodig in de problemen. Over een mogelijke terugkeer in het geel-groen wordt door de supporters dan ook verschillend gedacht.

Volgens de Spaanse nieuwssite La Opinión de Murcia hebben echter meerdere clubs interesse in de middenvelder. Zo zouden meerdere tweedeklassers, waaronder Oviedo, en de huidige koploper in de derde divisie B FC Cartagena Rodríguez graag willen overnemen of huren. De kans dat José nóg een half jaar zonder speelminuten in Málaga blijft, is zo goed als uitgesloten. Waar hij wél naartoe gaat, is nog niet duidelijk. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bron: La Opinión de Murcia