Roda JC is bezig om sponsoren van Fortuna Sittard weg te lokken uit Sittard richting Kerkrade. Roda schreef de afgelopen dagen een groot aantal bedrijven aan in onder andere de Westelijke Mijnstreek. Alhoewel dat voor Fortuna Sittard op een zeer ongelegen moment komt (de club probeerde juist haar eigen sponsoren te mobiliseren) is daar niet zo gek veel aan te doen. De kwalificatie “lijkenprikkerij” is op zijn plaats, maar zo gaat dat nu eenmaal in een keiharde concurrentiestrijd tussen de twee rivalen.
Maar Roda zou Roda niet zijn, als ze niet een stapje verder zouden gaan. Fatsoensnormen hebben in Kerkrade en omgeving nu eenmaal een geheel andere betekenis dan in de rest van dit land, want wat wil het geval? Roda claimt dat het de adressenlijst van bedrijven in Midden en Zuid-Limburg, die de club benaderd heeft, netjes via de Kamer van Koophandel heeft aangevraagd. Maar hoe kan het dan zo zijn dat er meerdere Fortuna sponsoren uit Brabant een brief van Roda JC in de bus hebben ontvangen?
Daar kan maar één reden voor zijn. Roda JC heeft gebruik gemaakt van het adressenbestand van Fortuna-sponsoren dat Fortuna in de besprekingen over een FC Limburg vertrouwelijk aan Roda heeft gegeven. Fortuna, de club die zich netjes heeft gedragen in de onderhandelingen over de fusieclub, krijgt als stank voor dank een dolkstoot in de rug.
Zijn we verbaasd over de handelwijze van Roda JC? Nee!
Is dit een extra reden om voor de volle 100% achter Fortuna Sittard te gaan staan? Ja!

En nu maar hopen dat de sponsoren die aangeschreven zijn van verbazing achterover zijn geslagen. Hopelijk maakt deze handelwijze van Roda hen duidelijk wat de filosofie bij die club eigenlijk wel niet is. Achterbaks lijkt ons een te zachte uitdrukking.

bron: Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad