De trainersstaf van Roda JC heeft vanmiddag tijdens de wedstrijd KRC Genk – Roda JC op het Wagner&Partners jeugdtoernooi en smet geworpen op het tot dusverre puike toernooi.
In de tweede helft van het duel bij een 1-1 tussenstand werd de keeper van Roda JC uit het veld gestuurd met een rode kaart nadat hij de bal buiten het strafschopgebied met zijn handen had tegengehouden. Geen discussie mogelijk.
Tenminste ieder normaal denkend mens zou toch tot die conclusie moeten zijn gekomen. Zoniet de trainers van Roda JC. Eén trainer vond het nodig het net met reserve ballen het veld in te trappen. En de hoofdtrainer (Jos Meijsen) liep gewoon het veld op. De grensrechter die hem maande het veld te verlaten werd genegeerd en zo liep hij onverstoord richting scheidsrechter. De scheidsrechter vroeg Meijsen wat hij eigenlijk kwam doen. Daarop schijnt Meijsen te hebben geantwoord dat hij tactische aanwijzigingen kwam geven. De scheidsrechter moet hem er toen op gewezen hebben dat als hij tactische aanwijzigingen wil doorvoeren dat hij dan maar zijn speler naar de zijkant moet roepen. Vervolgens verzocht de scheidrechter Meijsen dringend het veld te verlaten. Na enig aandringen was Meijsen daartoe bereid. De trainer van Genk riep nog dat ie dit nog nooit had gezien. Inderdaad, wij ook niet.
De arrogantie die Meijsen tijdens deze hele soap uitstraalde was hemeltergend. Hoe is het mogelijk dat een man die aangesteld is om jeugdspelers op te leiden op zo’n manier het voorbeeld geeft?
Voor Roda liep het overigens slecht af. De reservekeeper moest ook binnen een minuut het veld verlaten voor een identieke situatie. Waarschijnlijk was die jongen redelijk van slag van de chaos die zijn coach zojuist had aangericht. Genk maakte uiteindelijk de winnende tweede treffer uit een strafschop. En direct na die treffer brak voor het eerst de zon door, maar dat zal wel toeval zijn geweest.