Het is duidelijk dat Danny Hoesen niet zal terugkeren bij Fortuna. Het is ook duidelijk dat zijn toekomst ook niet bij zijn huidige werkgever, Fulham FC ligt. Struikelblok bij een vertrek van de jonge aanvaller vormt nog steeds zijn transfersom van enkele tonnen. VVV-Venlo deed enkele pogingen om Hoesen over te nemen, maar hetgeen zij uiteindelijk boden beantwoordde niet aan hetgeen Fulham verlangde voor haar aanvaller.

Na een periode van stilte duikt nu de naam op van Roda JC als mogelijk nieuwe club voor Hoesen. De geboren Kerkradenaar wil absoluut weg uit London en beseft de clubs niet voor het uitkiezen te hebben vanwege het prijskaartje dat als een molensteen om zijn nek hangt. Vandaar dat hij inmiddels heeft aangegeven een overgang naar de Oostelijke Mijnstreek wel te zien zitten.

Het zou voor Fortuna wel cru zijn te moeten vaststellen dat ze in het geval van Hoesen effectief een speler heeft opgeleid voor haar grote rivaal uit de Oostelijke Mijnstreek. Pleister op de wonde is allicht de opleidingsvergoeding die op Fortuna’s bankrekening wordt bijgeschreven als de Kerkradenaren Hoesen ook echt kopen van Fulham.

Bron: Voetbal in Limburg