Trainer Peter van Vossen kan vanavond in het thuisduel tegen Roda JC geen beroep doen op de geblesseerde Niels Vets. Vets blesseerde zich tijdens de afsluitende training. Voor de rest is iedereen beschikbaar, inclusief nieuwkomer Donny de Groot.

Het leek erop dat Vets in aanmerking kwam voor een basisplek vanavond en dus moet Van Vossen op het laatste moment nog een wijziging aanbrengen in zijn verdediging. De meest logische vervanger is Dennis Dengering. Overige verdedigers: Fatih Turan, Roel Janssen en Jordy ter Borgh. Ferhat Kaya verdedigt het doel.

Op het middenveld spelen vast Ramon Voorn en Elroy Pappot centraal met Jeffrey Vlug en Jasper Waalkens aan de zijkanten. Jordie Briels is de schakel tussen aanval en middenveld en we gaan er vanuit dat De Groot debuteert in de spits.

Bekende gezichten in Kerkrade? Twee, Danny Schreurs speelde bij ons en ook keeperstrainer Robert-Jan Zoetmulder heeft een Sittards verleden.

Laatste overwinning thuis tegen Roda JC? 31 Januari 2001: Nenad Bjekovic kleurt zijn competitiedebuut bij met de enige treffer van de avond,

Laatste vijf duels thuis tegen Roda JC: G-W-V-V-G

Scheidsrechter: Met de afvaardiging van de ervaren Kevin Blom, neemt de KNVB dit duel dus serieus. Blom leidde tot dusverre acht duels van Fortuna. We stapten viermaal als winnaar en viermaal als verliezer van het veld. Aangezien we in de periode dat Blom die duels leidde vaker verloren dan wonnen, is dat geen onaardige balans.

Opstelling: Kaya; Turan, Dengering, Ter Borgh, Janssen; Vlug, Voorn, Pappot, Waalkens; Briels en De Groot