Ben Rienstra kwam aan de start van het seizoen 20/21 over van Kayserispor. Hij tekende een driejarig contract bij Fortuna Sittard. In zijn eerste seizoen speelde de aanvoerder ijzersterk op het middenveld. Mede vanwege zijn inbreng eindigde Fortuna op een elfde plek in de eredivisie.

In de daarop volgende zomerperiode sloeg echter het noodlot toe. Bij een routine-keuring kwam een vermeende hartafwijking aan het licht. Rienstra’s spelersloopbaan leek ten einde, maar verdere testen wezen uit dat hij toch veilig kon spelen.

Zonder fatsoenlijke voorbereiding begon Rienstra aan het seizoen 21/22, waarin hij niet langer zijn stempel kon drukken op het middenveld. Uiteindelijk verloor hij in de eindfase van het eredivisieseizoen zijn basisplek.

Rienstra heeft dus nog een doorlopend contract in Sittard tot de zomer van 2023, maar we vermoeden dat de technische staf aan Rienstra heeft aangegeven dat hij dit seizoen niet moet rekenen op een basisplek.

Rienstra zal daar zijn conclusies aan verbonden hebben, is op zoek gegaan naar een nieuwe werkgever en lijkt die gevonden te hebben. Rienstra ontbreekt (met toestemming van Fortuna) namelijk vandaag op de eerste training om te onderhandelen met een nieuwe club.

Een transfer van Rienstra zou Fortuna in ieder geval salarisruimte opleveren en wellicht ook een (kleine) transfersom.

Ben Rienstra speelde zestig duels (58 competitie- en 2 bekerduels) voor Fortuna Sittard, waarin hij vijfmaal scoorde.

Bron: Fortuna Sittard