Ongeveer een tweetal weken geleden dook het bericht op als zou Fortuna Sittard haar oog hebben laten vallen op Ben Rienstra. De 30-jarige middenvelder staat momenteel bij het Turkse Kayserispor onder contract dat hem voor € 500.000 overnam van SC Heerenveen.

Maar ‘De Tijgers van Anatolië’ beleefden afgelopen seizoen een teleurstellend seizoen en handhaafden zich uitsluitend vanwege het feit dat de Süper Lig komend seizoen wordt uitgebreid naar 21 clubs vanwege de Covid-19 pandemie.

Ondertussen bevestigde Fortuna’s Technisch Manager Sjors Ultee dat van een transfer (nog) geen sprake is, maar dat ‘Rienstra een interessante speler is‘. Maar een transfer komt steeds dichterbij, als we het Algemeen Dagblad mogen geloven. Fortuna gaat het contract van Rienstra in Turkije voor zo’n € 150.000 afkopen en Rienstra vastleggen voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaar.

Mocht Rienstra inderdaad neerstrijken in Sittard-Geleen, dan voegt Fortuna een middenvelder met de nodige ervaring toe aan haar selectie. Rienstra speelde in Nederland voor Heracles Almelo, PEC Zwolle, AZ, Willem II en SC Heerenveen en was de afgelopen seizoenen vrijwel overal basisspeler.

Bron: Algemeen Dagblad