Sinds grootaandeelhouder Işıtan Gün heeft bevestigd gesprekken te voeren met de Turkse mediamagnaat Acun Ilıcalı over de verkoop van een deel van zijn aandelen gonst het (vooral in Turkije) van de geruchten over spelers die al of niet naar Fortuna komen. Volgens het Turkse online voetbalplatform FutbolArena heeft Fortuna Sittard deze keer interesse in Ben Rienstra.

De 30-jarige middenvelder stapte voorafgaand aan het huidige seizoen van SC Heerenveen voor zo’n € 500.000 over naar het Turkse Kayserispor en speelde afgelopen seizoen weliswaar 26 wedstrijden voor ‘De Tijgers van Anatolië’, maar beleefde met zijn club een teleurstellend seizoen. Kayserispor eindigde slechts als 17e (en voorlaatste) in de Süper Lig, maar omdat de hoogste klasse komend seizoen uit 21 clubs bestaat, degraderen ‘De Tijgers’ niet. Dus in hoeverre een terugkeer naar de Eredivisie reëel dus is, blijft momenteel gissen.

Mocht Rienstra inderdaad neerstrijken in Sittard-Geleen, dan voegt Fortuna een middenvelder met de nodige ervaring toe aan haar selectie. Rienstra speelde in Nederland voor Heracles Almelo, PEC Zwolle, AZ, Willem II en SC Heerenveen en was de afgelopen seizoenen vrijwel overal basisspeler.

Bron: FutbolArena