Trainer René Eijer kan vanmiddag in het uitduel tegen Vitesse (aftrap: 12.15uur WINTERTIJD) geen beroep doen op de langdurig geblesseerden Gavin Vlijter, Djibril Dianessy en Vitor Saba. Verder hebben ook Andrija Novakovich en Kai Heerings zitting genomen in de ziekenboeg met licht blessureleed. Lisandro Semedo werd deze week vader en heeft ook niet alle trainingen meegemaakt, dus wellicht is hij er ook niet bij in Arnhem of begint hij op de bank.

In de achterhoede hoeft Eijer geen wijzigingen aan te brengen, maar de strijd om de linksbackpositie tussen Michael Pinto en Marco Ospitalieri is intens. We gokken op de eerste. Verder geen wijzigingen achterin. Alexei Koşelev staat in doel, Wessel Dammers en Branislav Niňaj verdedigen het centrum van de verdediging. Alessandro Ciranni (nog zo’n globetrotter volgens Dagblad De Limburger, die toch echt op slechts 34km van Sittard is geboren) doet hetzelfde aan de rechterkant.

Op het middenveld lijken José Rodríguez en Mark Diemers (geboren op 306km van Sittard, maar volgens Dagblad De Limburger dan weer géén globetrotter) zeker van hun plek. Jorrit Smeets viel vorige week buiten de basis. We vermoeden dat Smeets vanmiddag wel aan de aftrap verschijnt en wel ten koste van Ahmed el Messaoudi.

In de driemansvoorhoede moet Eijer Novakovich en wellicht Semedo vervangen. Als Semedo niet speelt, vermoeden we dat Lazaros Lamprou vanaf rechts speelt en André Vidigal vanaf de linker flank. In de spits kan Eijer kiezen tussen Finn Stokkers en Lars Hutten. Op de donderdagtraining stond Stokkers in de spits; vrijdag was het Hutten. We gokken op Hutten.

Oud-Fortunezen bij Vitesse? We herkennen Bryan Linssen, een door-en-door Fortunees!

Laatste overwinning uit bij Vitesse? 6 Maart 1999. Fortuna Sittard tracteert Vitesse op zijn eerste nederlaag in het Gelredome in competitieverband. Ronald Hamming en Regillio Simons verzorgen de treffers in de Sittardse 1-2 overwinning.

Laatste vijf competitieduels uit tegen Vitesse: G-V-G-W-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-G-V-G-W

Scheidsrechter Dennis Higler is de nummer zestien in het klassement ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Dat is ronduit zwak, de man kost ons gemiddeld per duel 0,4 punt. Verwacht dus geen hulp; we zijn op onszelf aangewezen.

Opstelling: Koşelev; Ciranni, Niňaj, Dammers, Pinto (Ospitalieri); Rodríguez, Smeets, Diemers; Lamprou (Semedo), Hutten (Stokkers), Vidigal (Lamprou).

Supporters: 392 Fortunezen zullen de verplichte auto/buscombi trotseren en plaatsnemen in het uitvak in het Gelredome. Busreizigers melden zich om 09.45uur aan het Fortuna Sittard Stadion; autoreizigers melden zich tussen 10.45uur en 11.15uur bij parkeerplaats Hondsiep aan de A73 bij Haps voor het inwisselen van omwisselbiljetten.