Trainer René Eijer kan morgenmiddag in het thuisduel tegen Vitesse (aftrap: 12.15uur) geen beroep doen op tenminste acht contractspelers. Gavin Vlijter, Djibril Dianessy, Vitor Saba, Rowen Koot en Wessel Dammers zijn langdurig uit de roulatie. Verder staan ook Branislav Niňaj en Lazaros Lamprou met lichte blessures buitenspel. Amadou Ciss is afwezig vanwege interlandverplichtingen. Of Lisandro Semedo ondertussen volledig hersteld is van zijn spierverrekking is ons onbekend. Nieuweling Andrija Balić trainde slechts eenmaal mee; normaliter onvoldoende voor een basisplek.

Ondanks de serieuze lijst afwezigen, kan Eijer vasthouden aan de elf spelers die hij in het bekerduel tegen Feyenoord het vertrouwen gaf. We vermoeden dat de trainer dat ook zal doen.

In het doel verwachten we dus Alexei Koşelev. Op de rechtsachterpositie is het stuivertje wisselen tussen Clint Essers en Alessandro Ciranni. We houden het op Essers. Centraal spelen Kai Heerings en de tot verdediger omgeturnde José Rodríguez. Aanvoerder Michael Pinto verdedigt de linker flank.

De afwezigheid van Rodríguez op het middenveld, betekent dat er ruimte is voor zowel Ahmed el Messaoudi als Jorrit Smeets. Verder spelen Mark Diemers en Lars Hutten.

In de voorhoede moeten Andrija Novakovich en Finn Stokkers voor het gevaar zorgen.

Oud-Fortunezen bij Vitesse? Ja, we herkennen Bryan Linssen, die zijn opleiding in Sittard-Geleen genoot en ook bij Fortuna debuteerde in het betaalde voetbal. Welkom terug!

Laatste competitie-overwinning thuis tegen Vitesse? 13 Maart 1982. Geloof het of niet, het is inderdaad al 37 jaar geleden dat Fortuna Sittard in competitieverband voor het laatst won van Vitesse. Destijds scoorden Wim Koevermans en Hans Zuidersma in een 2-0 overwinning op weg naar promotie. In de eredivisie wonnen we nog nooit thuis van Vitesse. Op 18 september 2001 versloegen we Vitesse wel nog eens thuis in het bekertoernooi met 2-1. Marco Heering en Pascal Averdijk waren destijds de doelpuntenmakers.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen Vitesse: G-V-G-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-G-W-V-V

Scheidsrechter Martin Pérez staat op plek vijftien in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. VAR Erwin Blank staat op plek drie. Bij twijfel gelieve de VAR inschakelen!

Opstelling: Koşelev; Essers (Ciranni), Heerings, Rodríguez, Pinto; El Messaoudi, Smeets, Diemers, Hutten; Stokkers en Novakovich.

Supporters: De fanshop opent de deuren om 10.00uur.