Trainer Ben van Dael kan vanavond in het bekerduel uit bij tweededivisionist SV Spakenburg niet beschikken over Mailson Lima en wellicht ook niet over de van blessureleed herstellende Demen Roumen en Emir Dautovic. Dat laatste geldt ook voor Djibril Dianessy die niet heelhuids uit het competitieduel tegen Cambuur gekomen is.

We vermoeden dat Van Dael het bekertoernooi serieus neemt en dus in de sterkste opstelling zal aantreden in Spakenburg (ook al omdat Fortuna maandag pas de competitie hervat). Dan ligt het voor de hand dat de elf spelers die aan de aftrap verschenen tegen Cambuur, vanavond opnieuw aan de aftrap staan.

Kortom, Leon ter Wielen verdedigt het doel, met daarvoor een viermansverdedigingslinie: Christopher Braun, Ferry de Regt, Luc Mares en Stefan Askovski. Daarvoor drie middenvelders: Okan Kurt, Jordie Briels en Kamen Hadzhiev. In de voorhoede spelen Roald van Hout, Junior Torunarigha en Aziz Khalouta.

In de afgelopen 48 seizoenen speelde Fortuna 128 bekerduels en sneuvelde:

  • 2x in de groepsfase;
  • 15x in de eerste ronde;
  • 15x in de tweede ronde;
  • 8x in de achtste finales;
  • 5x in de kwartfinales;
  • 1x in de halve finales;
  • 2x in de finale.

Echter, de laatste maal dat Fortuna de tweede ronde overleefde was in het seizoen 01/02. Niet dat we veel plezier beleefden aan dat bekertoernooi, want eredivisionist Fortuna ging in de achtste finale onderuit tegen eerstedivisionist Stormvogels/Telstar (Stormvogels/Telstar 1 Fortuna Sittard 0) – een nederlaag die Hans Verel zijn kop kostte.

Bekende gezichten bij SV Spakenburg? Nee, niemand.

Laatste overwinning uit bij SV Spakenburg? Fortuna speelde nog nooit een officieel duel tegen SV Spakenburg.

Laatste vijf duels uit tegen SV Spakenburg? …-…-…-…-…

Fortuna’s vorm laatste vijf bekerduels? V-V-W-V-V

Scheidsrechter: Richard Martens staat derde op de lijst van meest favoriete scheidsrechters. De man slaapt in een geel-groene pyjama.

Opstelling: Ter Wielen; Braun, De Regt, Mares, Askovski; Hadzhiev, Kurt, Briels; Van Hout, Torunarigha, Khalouta.