Trainer Willy Boessen zal het vanavond in het thuisduel tegen Sparta Rotterdam moeten doen zonder de geblesseerde Quin Kruijssen en de geschorste Roel Janssen. Er staat een vraagteken achter de beschikbaarheid van Ferhat Kaya. Kaya raakte afgelopen vrijdag aan zijn hand geblesseerd in het duel in Veendam. Hij is zo goed als hersteld van die blessure, maar wellicht komt het duel tegen Sparta toch te vroeg en zal Mark Voss keepen. Kaya zit wel bij de selectie. De schorsing van Roel Janssen zal Boessen vast oplossen door aanvoerder Yoann de Boer een linie terug te laten schuiven, waar hij een koppel zal vormen met Timothy Dreesen centraal achterin. Fatih Turan en Joeri Schroyen zijn de verwachte backs.

Op het middenveld ontstaat er dan ruimte voor Fernando Ricksen als vervanger van Yoann de Boer. Ramon Voorn en Ramazan Cevik zijn de andere twee middenvelders. Daarvoor staat een drie-mans-voorhoede. Op de vleugels zijn dat Aziz Khalouta en Kevin Diaz. Centraal voorin is het waarschijnlijk Patrick N’Koyi, maar ook Prince Rajcomar is een optie.

Bekende gezichten bij Sparta? Ja eentje: Pieter Nys speelde drie seizoenen geleden bij ons; nu bij Sparta.
Laatste overwinning op Sparta in Sittard-Geleen? 10 Maart 2012. Danny Hoessen maakte de enige treffer tien minuten voor tijd, die Sparta uit de titelrace stootte. Sparta is een graag geziene gast in Sittard-Geleen. Op eerste divisie niveau verloor Fortuna nog nooit in Sittard-Geleen van Sparta (vijf maal gespeeld: 3 maal winst; 2 maal gelijk). De laatste nederlaag is alweer 11 jaar oud (3-4 nederlaag in het degradatie jaar 01/02).

Vermoedelijke opstelling:

Voss (Kaya?), Turan, De Boer, Dreesen, Schroyen, Voorn, Ricksen, Cevik, Khalouta, N’Koyi (Rajcomar?), Diaz.