Trainer Kevin Hofland kan vanavond thuis tegen SC Heerenveen (aftrap: 21.00uur) beschikken over de voltallige selectie. Dat betekent dat Tesfaldet Tekie terugkeert in de selectie.

Tegenstander SC Heerenveen startte de competitie afgelopen weekeinde sterk met een 2-0 thuisoverwinning op Willem II. De energie die Heerenveen stak in dat duel, ontbrak diezelfde avond in Enschede bij Fortuna Sittard. We vermoeden dat daar de afgelopen week nog wel het een en ander over gezegd is op de training.

Fortuna heeft dus vanavond iets recht te zetten in eigen huis. De vraag is: gaat Hofland dat doen met dezelfde elf namen die in Enschede startten? We vermoeden van niet. We verwachten namelijk een wijziging en wel in de achterhoede.

Alexei Koşelev start onder de lat. Centraal in de verdediging verwachten we de enige wijziging. We verwachten dat Roel Janssen een koppel vormt met Branislav Niňaj en dat gaat dan ten koste van de basisplek van Martin Angha. George Cox, die in het openingsduel geen basisplek had, speelt als linksback. Fortuna zoekt overigens nog steeds naar een (linksbenige) centrale verdediger, die de opbouw van achteruit kan verzorgen en heeft daar nog tot 6 oktober voor.

Op het middenveld verwachten we geen wijzigingen, alhoewel er met Tesfaldet Tekie een speler met opbouwende kwaliteiten terugkeert. Die taak komt nu terecht bij Ben Rienstra (en Jorrit Smeets), die samen met Mats Seuntjens het middenveld bemannen.

Op de flanken verwachten we Zian Flemming (rechts) en Emil Hansson (links). Zij moeten Sebastian Polter ondersteunen die de spitspositie inneemt.

Oud-Fortunezen bij SC Heerenveen? Nee, we herkennen niemand.

Laatste competitie-overwinning thuis tegen SC Heerenveen? 2 Februari 2020. De laatste maal dat Fortuna SC Heerenveen trof, bleven de punten in Sittard-Geleen. Via treffers van Felix Passlack en een eigen doelpunt van Sven Botman won Fortuna afgelopen seizoen met 2-1. Het was tot dusverre tevens de laatste overwinning van Fortuna Sittard.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen SC Heerenveen: W-V-W-V-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels: V-..-..-..-..

De KNVB heeft Marc Nagtegaal aangesteld als scheidsrechter. Hij floot nooit eerder een duel van Fortuna Sittard. Pol van Boekel fungeert als VAR. Het nummer veertien in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’, moet Nagtegaal dus terugfluiten als hij een mindfuck heeft.

Opstelling: Koşelev; Rota, Niňaj, Janssen, Cox; Smeets, Rienstra, Seuntjens; Flemming, Polter en Hansson.

Supporters: Gisteren is het een jaar geleden dat Fernando Ricksen overleed. Fortuna wil daar vanavond bij stilstaan in de tweede minuut van de wedstrijd. Nu ja, stilstaan past niet bij Ricksen. Het wordt een minuut applaudisseren.

De fanshop in het stadion is alleen open voorafgaand aan de wedstrijd (19.00 tot 21.00uur). Voor de rest zijn er natuurlijk 150 coronaregels van toepassing op dit duel. Je kunt ze hier vinden en uit je hoofd leren. Je kunt ook je gezond verstand gebruiken vanavond. Dan kom je een heel eind!