Trainer Peter van Vossen kan vanmiddag tijdens het uitduel tegen Roda JC niet beschikken over de geblesseerde Niels Vets en de vertrokken Jasper Waalkens en Zlatko Zejnilovic. Op Ramon Voorn doet Van Vossen vrijwillig geen beroep. Jordie Briels en Dennis Dengering keren terug van blessures.

Achterin kan Van Vossen vasthouden aan de verdedigers die vorige week (miraculeus) de nul hielden. Ferhat Kaya op doel, met daarvoor een viermansverdediging: Fatih TuranRoel JanssenSem de WitKevin Kis.

Op het middenveld keert Briels terug. We vermoeden dat zijn terugkeer Andrew Marveggio zijn basisplaats gaat kosten. Verder Jordy ter Borgh, Elroy Pappot en Jordi Baur.

Voorin twee man: Seku Conneh en Bob Vankan.

Nutteloze informatie rond deze wedstrijd: De geschiedenis leert dat Fortuna Sittard beter presteert tegen Roda JC in Kerkrade (zesmaal winst) dan in Sittard-Geleen (viermaal winst).

Bekende gezichten in Kerkrade? Ja, Robert-Jan Zoetmulder heeft er zijn tenten opgeslagen als keeperstrainer; Danny Schreurs zit bij de spelersgroep.

Laatste overwinning uit tegen Roda JC? In het seizoen 96/97 won Fortuna voor het laatst in Kerkrade:0-1. Robert Roest benutte een penalty tien minuten voor tijd en Patrick Paauwe was een klootzak, aldus trainer Pim Verbeek.

Laatste vijf competitieduels uit tegen Roda JC: V-V-V-G-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-G-V-V-G

Scheidsrechter: Danny Makkelie leidde 11 maal een duel van Fortuna, waarin hij een keurige reputatie opbouwde. Hij staat zesde op de lijst van Fortuna’s favoriete scheidsrechters.

Opstelling: Kaya; Turan, De Wit, Janssen, Kis; Ter Borgh, Briels, Baur, Pappot; Vankan en Conneh.