Trainer Ben van Dael kan vanmiddag in het thuisduel tegen RKC Waalwijk geen beroep doen op Mailson Lima en Emir Dautovic (beiden geblesseerd). Ten opzichte van vorige week vrijdag betekent dat dat Aziz Khalouta (was geschorst) en vermoedelijk Stefan Askovski (was geblesseerd) terugkeren.

Met de vermoedelijke terugkeer van Askovski, moet Van Dael beslissen waar hij de Macedoniër zal opstellen: linksback of linkshalf. We vermoeden dat Askovski als linksback zal spelen – ten koste van Marco Ospitalieri. Verder in de verdediging: Leon ter Wielen onder de lat; Christopher Braun op de rechtsbackpositie en centraal het duo Ferry de Regt en Luc Mares.

Op het middenveld verwachten we het vaste trio: Kamen Hadzhiev, Okan Kurt en Jordie Briels. De aanvallers Roald van Hout (rechts); Aziz Khalouta (links) en Junior Torunarigha (centrum) vervolmaken de opstelling. Djibril Dianessy raakt dus zijn basisplek kwijt aan de terugkerende Aziz Khalouta.

Bekende gezichten bij RKC Waalwijk? Op het veld niemand, ernaast zien we Donny de Groot op de bank als assistent-trainer. De Groot was de afgelopen twee seizoenen in dienst van Fortuna. Het eerste seizoen als speler; het tweede seizoen als assistent-trainer.

Laatste overwinning thuis tegen RKC Waalwijk? 30 Oktober 2016. Op de kop af een jaar geleden dus. Een schot van Youri Loen was voldoende voor de drie punten.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen RKC Waalwijk? W-V-V-W-G

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-W-G-V-W

Scheidsrechter: Allard Lindhout vinden we terug op plek zeventien in de rangschikking ‘meest favoriete scheidsrechter’. Dat kan veel beter.

Opstelling: Ter Wielen; Braun, De Regt, Mares, Askovski (Ospitalieri); Hadzhiev, Kurt, Briels; Van Hout, Torunarigha, Khalouta.

Supporters: Opletten, het duel start om 14.30uur op de zondagmiddag en wintertijd is in gegaan. Seizoenkaarthouders (en volwassenen die een kaartje kopen) kunnen gratis een kind (tot 15 jaar) meenemen.