Trainer Sunday Oliseh kan vanavond in het thuisduel tegen NAC Breda niet beschikken over de geblesseerden Mailson Lima, Jorrit Smeets en Emrah Başsan, de door Fortuna geschorste Aziz Khalouta en de door de KNVB geschorste Kamen Hadzhiev. Başsan ondervindt dus te veel last van de blessure die hij opliep in het duel van afgelopen vrijdag tegen VVV Venlo. Hij richt zich – net als Smeets en Hadzhiev – op het duel van aanstaande vrijdag tegen De Graafschap.

Oliseh wordt dus gedwongen zijn basisopstelling in Venlo op twee plekken te wijzigen. De positie van verdedigende middenvelder (Hadzhiev) kan Oliseh op verschillende manieren invullen. Hij kan – zoals hij in Venlo deed – Perr Schuurs doorschuiven naar het middenveld en Emir Dautovic als centrale verdediger positioneren. Hij kan ook Luc Mares als verdedigende middenvelder uitspelen of hij kan kiezen voor een aanvallende variant met Vitor Saba als middenvelder. We vermoeden dat Oliseh kiest voor de eerste optie.

Achterin betekent dat dat Dautovic samen met Ferry de Regt het centrum van de verdediging vormt. Christopher Braun en Marco Ospitalieri zijn respectievelijke de rechts- en linksback. Miguel Santos verdedigt het doel.

Op het middenveld spelen Perr Schuurs en Jordie Briels centraal. Aan de zijkanten verwachten we Roald van Hout (die Başsan vervangt) en Djibril Dianessy. Voorin het duo Gavin Vlijter en Finn Stokkers.

Bekende gezichten bij NAC Breda? Niemand.

Laatste overwinning thuis tegen NAC Breda? 6 Februari 1999. Lang geleden dus (maar ook niet vaak gespeeld). Ronald Hamming en Michael Jeffrey rekenden die avond af met NAC: 2-0.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen NAC Breda? V-V-V-W-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? V-G-W-W-G

Scheidsrechter: Serdal Gözübüyük staat twintigste op de lijst ‘Fortuna’s meest favoriete scheidsrechter’. Iets hoger genoteerd dan Dennis Higler, maar ook niet veel hoger. Geen favoriet van ons dus.

Vermoedelijke opstelling: Santos; Braun, De Regt, Dautovic, Ospitalieri; Van Hout, Schuurs, Briels, Dianessy; Vlijter en Stokkers.