Trainer Ben van Dael kan vanavond in het uitduel bij NAC Breda geen beroep doen op Mailson Lima (geblesseerd) en Aziz Khalouta (geschorst). Khalouta pakte tegen VVV Venlo zijn vierde gele kaart van het seizoen, voeg er nog een kaart uit het afgelopen seizoen bij en dat maakt vijf. Achter de naam van Stefan Askovski staat een groot vraagteken. Hij is herstellende van een hamstringblessure. Frank Wiafe keert terug van het strafbankje.

Van Dael moet zijn elftal dus minstens op één plek (Khalouta) en waarschijnlijk op twee plekken (Askovski) aanpassen. Voor de achterhoede heeft dit geen gevolgen. We verwachten Leon ter Wielen op doel, met daarvoor van rechts naar links: Christopher Braun, Ferry de Regt, Luc Mares en Marco Ospitalieri.

Op het middenveld verwachten we het trio Kamen Hadzhiev, Okan Kurt en Jordie Briels. In de voorhoede verwachten we dat Roald van Hout van de rechterkant opereert, Junior Torunarigha speelt in de spits, maar wie speelt er op links? Askovski zou daar eerste keuze zijn; Gavin Vlijter wellicht een alternatief.

Bekende gezichten bij NAC Breda? Nee, of het moet Bodi Brusselers zijn, de zoon van oud-Fortunees Geert Brusselers, maar dat is vergezocht.

Laatste overwinning uit bij NAC Breda? 6 Oktober 1984. Treffers van Roger Houtackers en Wout Holverda leiden tot een 0-2 overwinning: zie ook ‘Fortuna in Breda‘.

Laatste vijf competitieduels uit bij NAC Breda? V-V-V-G-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels? W-G-V-W-V

Scheidsrechter: Bas Nijhuis staat zesde in de ranglijst ‘meest favoriete scheidsrechter’. De man is ons dus gunstig gezind.

Opstelling: Ter Wielen; Braun, De Regt, Mares, Ospitalieri; Hadzhiev, Kurt, Briels; Van Hout, Torunarigha, Vlijter (Askovski?).

Supporters: buscombi – de door Nao Veure georganiseerde bus vertrekt om 17.30uur bij het stadion; autocombi – omwisselling van de omwisselbiljetten vindt plaats tussen 18.00 en 18.30uur bij het AC restaurant te Nederweert aan de A2. In totaal zal Fortuna worden ondersteund door 210 supporters.